hastskolanlillefot.blogg.se

2016-02-28
22:40:07

Vilse i pannkakan

Insåg för kanske en vecka sen att jag helt tappat detta med bloggen nu. Vart tog min tid och inspiration vägen? Tja, ut genom fönstret någonstans flög den väl;) Jag körde ner mig i en lite stressig period igen och hade fullt upp med att klura ut hur jag ska hinna med alla saker jag vill göra. Just nu har jag 4 veckor kvar innan resan med Hästresan går av stapeln, jag tragglar med att försöka hitta kunder och sparka i gång Hästskolan samtidigt som jag har möten, utbildningar och en massa annat eftersom jag ännu söker arbete.
 
Något annat som spökar i mina tankar lite är studier. Jag insåg först nu att jag faktiskt blev ordentligt besviken och vilsen över beskedet att jag inte kan läsa till psykolog på distans, åtminstone inte i nuläget eftersom det inte finns någon sådan utbildning. Jag har velat bli psykolog hur länge som helst. från början för att jag skulle kunna bli ridterapeut. Så vad ska jag bli när jag inte kan bli psykolog? Lärare eller beteendevetare står som alternativ, men vilket av det gynnar mig mest i det jag vill jobba med i slutändan, en hästinstruktör som är riktigt bra på att läsa både människor och hästar? Och vilken av utbildningarna kan ge mig ett jobb vid behov? På den frågan kan jag faktistk ge svar, beteendevetare finns det för många av, lärare finns det för få av. Efter att ha gjort ett av arbetsförmedlings test fick jag det överraskande resultatet att jag bör jobba med djur, växter och lantbruk eller undervisning. Jo, det vet jag iaf;) I ett test på studentum fick jag förslag på humanistiska utbildningar. Sen finns ju alla utbildningar inom häst som jag vill gå, allt från hästmassör till ekipagepedagog. Någon som har några tips på en bra utbildning? Helst på högskola som leder till jobb.
 
Med hästarna då... Jag försöker hitta en kommunikation med Russel igen, känns som vi tappad en massa där och det känns som att jobba med en främling. Himla konstig känsla! Det börjar komma en längtan efter att jobba med frihetsdressyr med honom, samtidigt som han visade en önskan om att ta upp ar lite mer. Jessie fortsätter charma sig in i våra hjärtan på alla möjliga vis! Som igår när hon flippade ur helt och busade med den stora pilatesboll jag tog ut till hästarna. Börjar längta upp på hennes rygg igen nu, haha!;) Ásta har jag ingen kommunikation med, hon vill helst inte vara här, saknar flocken och markerna på Öland och är ledsen över att inte kunna vara med Sonja. Dock så verkar hon fungera bra ihop med Russel och Jessie och med lite tid så tror jag att hon börjar prata med mig mer och kommer vilja hitta på saker.
 
Jag har nu kunnat jobba hästarna i rundcorallen utan problem och i hagen går de allt mer en bit ifrån varandra. Skall börja testa att ta ut en i taget och bara gå en liten bit utanför hagen, sen gå tillbaka. Problemet är att precis alla hästar får panik om jag tar ut en just nu... Och jag klarar inte av att ta med tre hästar på en promenad, det blir mentalt kaos!;)
 
Den 8-13 april får vi besök här på Gotland:) Jag och en väninna har samordnat det så vi får hit Gabriele Olsson som har Gyas hästcentrum. Hon kommer erbjuda behandlingar, föreläsningar och lektioner. Hos oss kommer hon få hjälpa mig att lösa problemen med Russel när vi möter andra hästar och hon kommer förhoppningsvis kunna ge alla tre hästarna varsin behandling. I alla fall Russel och Ásta behövre det!