hastskolanlillefot.blogg.se

2016-01-31
08:11:00

Vad äter Russel?

När jag ändå håller på att skriva om hästarna, butiker, rundturer och allt möjligt kan jag ta upp vad Russel får för mat.
 
Grovfoder: Hans kost består allra mest av grovfoder i form av hösilage, gräs och halm. Han har fri tillgång på detta, men är för tillfället lite för tunn. Vägrar dock att äta mer;) Men troligtvis kommer det ändra sig när Ásta flyttar hem och när det växer upp mer gräs.
 
Mineraler: Han äter just nu 3/4 dl Krafft mineralpellets, vit. Så fort den säcken tagit slut skall jag dock byta till Biopromin från AME products som innehåller en mycket bättre blandning.
 
Krubbskrammel: Han får lite extra foder mest som krubbskrammel och för att jag väljer att ge honom kurer och tillskott ibland för att förbättra hans hälsa. Nu har han ätit Pavo Care4Life i ca 6 månader. Jag har inte märkt någon stor skillnad på honom sen han började äta det. För att förenkla med hämtning av foder har jag nu valt att testa att han skall börja äta Hippolyt Equiguard iställlet. Båda dessa foder passar hästar med låg ämnesomsättning och som har risk att få fång/har haft fång. De innehåller minimalt med socker och stärkelser.
 
Tillskott: För att lugna ner hans hormoner kommer han börja äta Grumpy Gelding från Timotej & Andersen, ett tillskott som innehåller kamomill, citronmeliss, humle och passionsblomma. Här kan ni läsa mer om det. Fungerar inte det så kommer jag efterhand byta till ett par av AME:s produkter som jag efter samråd med dem blev rekommenderad. Kommer dock inte ihåg vilka det var.
 
När Ásta flyttat hem kommer jag ge dem varsin kur med grukmeja som rensar ut i systemen. För Russels hovröta kommer jag kanske börja testa att ha äppelcidervinäger i fodret (har sprayat hovaran med det utan framgång) eller testa Pau D'arcos te.
 
När Russel hade fång fick han djävulsklo som skulle lätta upp inflammationen.
En mule full av gurkmeja